knjige procitane u 2012

Tags: 
  • Naomi Novik - Zmaj Njegova Velicanstva - Temeraire (knjiga prva)
  • Naomi Novik - Prijestolje od zada - Temeraire (knjiga druga) - fantasy o Engleskoj u doba rata s Napoleonom, samo sto su u cijelu pricu ukljuceni zmajevi <3, super napisano, lagano za citanje i idealno za odmor od ucenja! Cekam da frendica nabavi treci nastavak :)
  • Marina Lewycka - Kratka povijest traktora na ukrajinskom - prijateljica opisuje ovu knjigu kao "pitka, ali nije plitka" :), međutim za mene je malo previše orijentirana na sivilo života ljudi - izbjeglica, kriminalaca, očajnika, logoraša, zlostavljača, žrtava.
  • A. J. Cronin - Tri ljubavi - ova knjiga je svojevrsno obiteljsko nasljede i tek sad je dosla na red za citanje. U svakom slucaju mi se svidja iako nije tip knjige koji bi me privukao. Prati zivot jedne zene kroz sve njene "ups&downs", a prica je vrlo realisticna, zivotna i lako pobuduje suosjecanje. Imam doduse osjecaj da mi fali nekakav zakljucak na kraju.
  • Philippa Gregory - Kraljicina luda - volim ovakve knjige! Radnja je smjestena u Englesku u 16. stoljecu i prati prevrtanje na tronu iz perspektive djevojke koja je kraljicina luda i koja i sama ima kompliciraniji zivot no sto bi covjek pomislio :) i inace volim ovakve polu-povijesne romane koji opisuju neko drugo vrijeme, mjesto i/ili kulturu, a buduco da mi se jako svidio nacin pisanja ove autorie, sigurno cu potraziti i druge njene knjige. Btw. ova knjiga ima 500 stranica i procitala sam je u 3 dana. Enough said.
  • J.R.R.Tolkien - The Hobbit - konacno sam ovo procitala!! Imam doma knjigu i na engleskom i na hrvatskom (engleska verzija je mamina iz osamdesetih), i sad nastavljam s LOTR trilogijom koju isto imam doma al u nekom neprakticnom velikom i teskom formatu. Filmove obozavam pa se i ovome jako veselim :) a kaj se Hobita tice, bas mi se svidjela knjiga, procitala sam ju u 4 dana pa to dovoljno govori o nacinu pisanja i radnji koja vas totalno obuzme :)